Strimlad kycklingkebab i pitabröd
25 min |
Ingredienser
Kycklingkebab
600 g
Strimlad lårfilé, Kebab
4
pitabröd
2
tomater, tärnade
1
rödlök, tunt skivad
2 msk
persilja
4
rädisor, tunt skivade
3
fefferonis, tunt skivade
2 msk
olivolja
2 dl
meze-yoghurt
Chilisås
1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
krossade tomater
1 dl
chilisås
1 tsk
tabasco eller harissa
0.5
rökt paprikapulver
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebab som är mycket gott och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.
Så här gör du
Chilisås: Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt tomater. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Blanda en sallad av grönsakerna. Vänd i olivolja och smaka av med salt.
Stek kycklingen snabbt tills den är genomstekt.
Värm bröden och fyll med yoghurt, chilisås, sallad och kyckling.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål