(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillade kycklingspett, örtsallad
och yoghurtdressing

min | Enkelt

Spetten med tillbehör funkar fint att
servera på buffé. Enkelt och gott.

Ingredienser

Kycklingspett

400 g
bbq stora grillfiléer eller vanlig kycklingbröstfilé, tärnade i bitar
6 st
grön spetspaprika, skurna i bitar
Metalspett (eller blötlagda träspett)

Örtsallad

2 dl
bulgur (koka enligt anvisningarna på förpackningen)
100 g
bladpersilja, fint skuren
25 g
mynta, fint skuren
25 g
koriander, fint skuren
50 g
rädisor, tunt skivade
1 st
granatäpple
1 st
citron, saften
Olivolja
Några stänk tabasco
Salt och peppar

Gurkyoghurt

2 dl
grekisk yoghurt
0.5
gurka, tärnad och saltad
0.5
chili, tunt skivad
1 msk
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spetten med tillbehör funkar fint att
servera på buffé. Enkelt och gott.

Så här gör du

Kycklingspett

Skär kycklingen i ca 3×3 stora bitar, dela paprikan i bitar och trä allt på spett. Grilla på direkt värme i ca 3 min på varje sida eller till innertemperaturen är 70 grader.

Bulgur

Koka bulgur och häll i en bunke. Hacka örterna, skär rädisor, ta ut granatäpplekärnorna och blanda tillsammans med citronsaft, olivolja, lite tabasco (efter tycke och smak) samt salt och peppar.

Gurkyoghurt

Tärna och salta gurka. Låt rinna av i ett durkslag. Vispa ihop grekisk yoghurt med citronsaft, olivolja och skuren chili. Tillsätt gurkan.

Tips om du ska grilla till många!

Kycklingspett, bulgursallad och gurkyoghurt kan förberedas i god tid. Håll allt kallt och grilla spetten så att de är varma strax före servering.

Detta är en rätt som funkar fint att t ex ställa fram på en buffé när man är många.