Grillade kycklingspett, örtsallad
och yoghurtdressing
Ingredienser
Kycklingspett
Örtsallad
Gurkyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spetten med tillbehör funkar fint att
servera på buffé. Enkelt och gott.
Så här gör du
Kycklingspett
Skär kycklingen i ca 3×3 stora bitar, dela paprikan i bitar och trä allt på spett. Grilla på direkt värme i ca 3 min på varje sida eller till innertemperaturen är 70 grader.
Bulgur
Koka bulgur och häll i en bunke. Hacka örterna, skär rädisor, ta ut granatäpplekärnorna och blanda tillsammans med citronsaft, olivolja, lite tabasco (efter tycke och smak) samt salt och peppar.
Gurkyoghurt
Tärna och salta gurka. Låt rinna av i ett durkslag. Vispa ihop grekisk yoghurt med citronsaft, olivolja och skuren chili. Tillsätt gurkan.
Tips om du ska grilla till många!
Kycklingspett, bulgursallad och gurkyoghurt kan förberedas i god tid. Håll allt kallt och grilla spetten så att de är varma strax före servering.
Detta är en rätt som funkar fint att t ex ställa fram på en buffé när man är många.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål