BBQ Black Garlicsotade bönor, bakad potatis & örtsmör
Ingredienser
Kyckling
Bönsallad
Bakad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Somriga smaker med grillad kycklinglårfilé,
sotade bönor, schalottenlöksvinägrett, bakad potatis och örtsmör.
Så här gör du
Bönsallad
Koka bönorna i saltat vatten i ca 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vispa ihop dijonsenap, salt och vinäger. Häll i olivolja och vispa tjockt. Tillsätt hackad schalottenlök. Slunga runt bönorna med schalottenlöksvinägretten.
Bakad potatis
Sätt på ugnen på 225 grader och lägg bakpotatisar i aluminiumfolie. Baka i ugnen i ca 45-60 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom.
Persilje- och vitlökssmör
Rör det rumstempererade smöret med riven vitlök, skuren persilja och salt.
Grilla kyckling och servering
Grilla kycklinglårfilé black garlic ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och skiva sen upp dessa ganska tunt. Skär en skåra i bakpotatisarna och toppa med en klick persiljesmör och servera med bönorna.
Tips!
Passa gärna på att grilla lite goda grönsaker exempelvis morot samtidigt som kycklingen grillas.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål