8133_Chickypack_currysas_ris_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingfilé med currysås och rostad blomkål

30 min | Enkelt

Klassisk "svensk" currysås tillsammans med Chicky kycklingfiléer. Gott helt enkelt

Ingredienser

Stekt kycklingbröst

smör till stekning
salt och peppar

Currysås

1 st
gul lök, hackad
1 st
rött äpple, rivet
0.5 st
chili
25 g
smör
2 msk
currypulver
5 dl
grädde
1 msk
koncentrerad kycklingfond
salt och peppar

Rostad blomkål

1 st
blomkål
olivolja
salt och peppar
0.5 st
chili, tunt skivad
3 st
salladslök, tunt skivad
1 st
lime, saften

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk "svensk" currysås tillsammans med Chicky kycklingfiléer. Gott helt enkelt

Så här gör du

Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader

Fräs curry och rivet äpple tillsammans med chilin i smör ca 1 min. Tillsätt grädde, kycklingfond och koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

Gnid in en blomkål med olivolja och salt och peppar. Skär den i mindre bitar och rosta av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Blanda den med skivad salladslök, chili och limesaft. Smaka av med salt och peppar

Servera tillsammans med ris

Hej, visste du att?

Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.