Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör med chèvregratinerad potatisgratäng
Ingredienser
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bakade tomater
Potatisgratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Bakade tomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt. Baka i ca 20 minuter.
Potatisgratäng
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
Skiva vitlöksklyftorna. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g chèvre och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll blandningen över potatisen och tillaga i ca 25 minuter samtidigt med tomaterna.
Grovhacka valnötterna. Smula resten av chèvreosten. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg.
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.
Servera gärna allt tillsammans med stekt grön sparris.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål