Stekt kycklingfilé med pesto på solrosfrön, tagliatelle och haricots verts
Ingredienser
Stekt Kycklingfilé
pesto på solrosfrön
Pasta och grönsaker
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En supergod pesto med solrosfrön blir en otrolig pastarätt tillsammans med stekt kycklingfilé och tagliatelle. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Stekt kycklingfilé
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn hastigt i het panna och baka sen i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C. Låt svalna.
Rosta solrosfrön i en panna och låt svalna. Mixa vitlök, basilika, olivolja och parmesanost tillsammans med solrosfröna i en matberedare till en slät massa.
(Med solrosfrön, istället för pinjenötter, får peston en helt annan smak!)
Koka haricots verts snabbt i saltat vatten och skär sedan ner dem i bitar. Använder du frysta haricots verts så räcker det med ett uppkok i saltat vatten. Halvera tomaterna och koka pasta enligt angivelse.
Blanda peston med pastan och servera. Kom ihåg att spara lite av pastavattnet som man kan använda för att binda ihop pastan med peston.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål