Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika
Ingredienser
Kycklinggratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton
Så här gör du
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetaost för att ge din kycklinggratäng en krämig konsistens. Låt det sjuda försiktigt i några minuter.
Häll blandningen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kycklingen har 70 gr i innertemp.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
Ta ut kycklinggratängen. Lägg körsbärstomaterna på gratängen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål