Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och stek i lite av oljan från tomaterna i en stor stekpanna. Svetta med löken tills den är mjuk.
Tillsätt grädde och koka ihop. Vänd ner tomat och babyspenat och smaka av med salt och peppar, samt citron.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda såsen med pastan och toppa med persilja, pinjenötter och parmesan innan servering.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och när pastan är nästan färdig kokt och du häller av vattnet, sparar du någon dl av pastavattnet. Vätskan kan du späda såsen med om den blir för tjock. Då får du också en extra krämig och gräddig sås.
Här hittar du ett annat recept med Bosarps kycklingfilé.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål