crispykoreanchicken
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Koreanska krispiga kycklingbites med sojamajonnäs

30 min | Enkelt

Sommarens godaste snacks! Koreansk hetta med krispig textur. Gjorda på våra populära Minutstrimlor.

Ingredienser

krispig kyckling

0.5 dl
gochujang (koreansk chilipasta)
0.5 dl
honung
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 msk
japansk soja
2 dl
potatisstärkelse
rikligt med matolja till stekning

sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
Dijonsenap
1 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja

Tillbehör

koriander
rostad lök
rostade sesamfrön
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sommarens godaste snacks! Koreansk hetta med krispig textur. Gjorda på våra populära Minutstrimlor.

Så här gör du

Marinera kycklingstrimlorna

Vispa ihop ingredienserna till gochujangmarinaden. Tillsätt Minutstrimlorna och blanda ihop. Låt stå i ca 15 minuter.

Stek eller fritera kycklingen

Häll potatisstärkelse i ett stort bleck eller rymlig ugnsform. Vänd Minutstrimlorna så att potatisstärkelse fäster runtom. Skaka av överflödig stärkelse.

Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med matolja.

Stek kycklingen i ca 5 minuter. (Det går självklart bra med en fritös. Värm då oljan till 180 grader och fritera)

Minutstrimlorna ska bli härligt krispiga. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och så att oljan rinner av.

Smaksätt majonnäs

Blanda hemslagen majonnäs eller god köpt tillsammans med Dijonsenap, soja och sesamolja.

Lägg upp sesamfrön, rostad lök och koriander i små skålar. Servera gärna alltsammans som snacks där alla kan doppa stimlorna i  sojamajonnäs.

 

Tips!

Blir det mycket Minutstrimlor så kan de frysas i marinaden och stekas/friteras vid ett senare tillfälle.

Hej, visste du att?

Minutstrimlor är kycklingfilé som är mörad genom att den är utbankad.

Kyckling från Kronfågel är alltid 100% svensk kyckling, uppfödd på någon av våra 46 kontrakterade gårdar.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!