ratt_till_rorelse_pizza_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

pizza med kycklingmiddagskorv

45 min |

En extraordinär pizza med morot och linser i tomatsåsen och oväntad topping som korv och blomkål. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Ingredienser

pizzabotten

2 frp
färdig pizzadeg

Tomatsås

1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 msk
olivolja
2 dl
röda linser
1 burk
krossade tomater (á 400 g)
2.5 dl
vatten
1 st
morot, riven
2 msk
kycklingfond
salt och peppar

Topping

50 g
blomkål, små buketter
2 st
färsk mozzarella (á 125 g)
2 dl
riven ost
1 tsk
oregano
basilikablad

Vitkålssallad

400 g
vitkål, strimlad
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
rapsolja
salt och peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En extraordinär pizza med morot och linser i tomatsåsen och oväntad topping som korv och blomkål. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Så här gör du

Tomatsås

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja 3–4 minuter i en kastrull.

Låt tomatpurén och linser fräsa med mot slutet. Tillsätt krossade tomater, vatten, oregano och kycklingfond. Låt koka upp och sjud såsen på svag värme ca 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

Pizza

Lägg ut de färdigkavlade degarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Pensla pizzornas kanter med olja.

Förgrädda pizzabottnarna i omgångar i mitten av ugnen ca 5 minuter. Bred på tomatsås och fördela rivna osten och mozzarella på pizzabottnen. Fördela middagskorv över pizzan. Grädda pizzan i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills osten fått fin färg. Strö över oregano och blomkålsbuketter och servera tillsammans med vitkålssallad.

Vitkålssallad

Strimla vitkålen tunn. Knåda den finstrimlade vitkålen med salt, olja, vitvinsvinäger gärna nymald svartpeppar.

Kolhydrater 25% av RDI
Fibrer 16% av RDI
Protein 40% av RDI

Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!