Morotssoppa_kycklingspett_sweet_chili_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Morotsoppa med apelsinkräm och kycklingspett

45 min | Enkelt

Slät morotssoppa toppad med apelsincrème. Servera ihop med ätklara kycklingspett.

Ingredienser

Kycklingspett

Morotssoppa

1 kg
morötter, skalade
1 klyfta
vitlök, skivad
1 msk
färsk ingefära, riven
1 st
gul lök, hackad
0.5 st
röd chili, skivad
5 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
2 dl
kokosmjölk
0.5 st
citron, saften
rapsolja till stekning

Apelsincrème

1 dl
crème fraiche
1 dl
olivolja
1 st
apelsin, skalet

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slät morotssoppa toppad med apelsincrème. Servera ihop med ätklara kycklingspett.

Så här gör du

Apelsincrème

Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i apelsinskalet och smaksätt med salt och vitpeppar. Låt stå i kylen.

Morotssoppa

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs grovt hackad gul lök, skivad vitlök och skivad chili. Rör om med jämna mellanrum. Skiva morötterna och lägg i kastrullen.

Häll i vatten och grönsaksbuljongtärningen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills dess att morötterna har mjuknat (ca 10 minuter).

Häll i kokosmjölken, riven ingefära och den pressade citronsaften. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar och häll upp morotssoppan i djupa tallrikar eller vackra skålar.

Kycklingspett

Hetta upp lite smör eller någon matsked rapsolja i en stekpanna. Stek eller grilla kycklingspetten i het panna tills de är genomvarma.