Vardagsfavorit_Kycklingfarsbiffar_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpannbiffar med potatismos och rårörda lingon

20 min | Enkelt

En klassisk vardagsrätt som garanterat alla barn gillar. Av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingpannbiffar

Potatismos

1 kg
potatis
salt
2.5 dl
mjölk
2 msk
smör
2 krm
vitpeppar

Rårörda lingon

225 g
frysta lingon
1 dl
strösocker

Brunsås

2.5 dl
crème fraiche
1 st
kycklingbuljongtärning
2 tsk
soja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En klassisk vardagsrätt som garanterat alla barn gillar. Av Markiz Tainton.

Så här gör du

Kycklingpannbiffar

Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek på medelvärme tills de är varma

Potatismos

Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 12 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen 2 minuter.

Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst.

Rårörda lingon

Lägg lingonen i en bunke, häll sockret över dem och rör tills sockret har löst sig.

Brunsås

Gör såsen i samma stekpanna som du steker biffarna. Rör ner crème fraiche, buljongtärning samt soja. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med gurk och morotsstavar.