Kycklingpannbiffar med potatismos och rårörda lingon
Ingredienser
Kycklingpannbiffar
Potatismos
Rårörda lingon
Brunsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En klassisk vardagsrätt som garanterat alla barn gillar. Av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingpannbiffar
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek på medelvärme tills de är varma
Potatismos
Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 12 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen 2 minuter.
Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst.
Rårörda lingon
Lägg lingonen i en bunke, häll sockret över dem och rör tills sockret har löst sig.
Brunsås
Gör såsen i samma stekpanna som du steker biffarna. Rör ner crème fraiche, buljongtärning samt soja. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med gurk och morotsstavar.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål