Kycklingtonkatsu med sojamajonnäs och sesamfrön
Ingredienser
Kycklingtonkatsu
Sojamajonnäs
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.
Så här gör du
Kycklingtonkatsu
Salta den tinade kycklingen. Ta fram 3 st formar för vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Stek den panerade kycklingen gyllenbrun och krispig i rikligt med rapsolja i cirka 3-4 minuter på varje sida.
Om du har en fritös, så går det utmärkt att fritera kycklingtonkatsu i 170 graders olja i cirka 3 minuter!
Sojamajonnäs
Vispa ihop majonnäs, japansk soja, dijonsenap och salt. Häll gärna majonnäsen i en spritspåse.
Sallad
Skär grönsakerna till salladen. Dela minimajsen och stek den hastigt i olja. Blanda ihop allt och smaka av med salt och äppelcidervinäger.
Servering
Skär upp de stekta frasiga minutfiléerna i skivor och spritsa gärna över sojamajonnäsen. Avsluta med rostade sesamfrön. Servera sedan din kycklingtonkatsu tillsammans med salladen.
Tips!
Fler recept med kycklingschnitzel hittar du under den här länken.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål