ratt_till_rorelse_taco_1000x1000
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tacobowl med kyckling

min | Enkelt

Skjutsa in denna snabba och smarriga Tacobowl i ugnen där allt sköter sig själv. Samla in barnen till middagen!

Ingredienser

Fajitas

0.5 pkt
kycklingbacon
1 st
gul lök, fint klyftad
1 st
röd paprika, urkärnad och strimlad
1 msk
olja till stekning
1 påse
kryddmix fajitas
3 dl
salsa, valfri hetta
4 dl
riven ost
1 påse
nachochips (á 185 g)
2 portioner
ris, se förpackning för mängd

Topping

2 st
tomater, tärnade
0.5 st
gurka, tärnad
3 dl
majskorn
1 st
rödlök, finhackad
1 dl
koriander, grovt skuren
1 dl
gräddfil
1 dl
guacamole
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Skjutsa in denna snabba och smarriga Tacobowl i ugnen där allt sköter sig själv. Samla in barnen till middagen!

Så här gör du

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an.

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills krispig.

Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.

Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.

Bred ut nachos på bakplåtspapper i en långpanna eller valfri ugnsform. Fördela kycklingen och ris över dessa och klicka på salsa och strö över riven ost. Upprepa om du önskar 2 eller flera lager.

Gratinera tills osten smält och fått fin färg, 5-10 minuter.

Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika, koriander och rödlök.

Super gott att servera med guacmole och gräddfil.

Kolhydrater 25% av RDI
Fibrer 37% av RDI
Protein 54% av RDI

Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!