Wokad-kyckling-med-nudlar,-lime-och-sweet-chili
(22 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Wokad kyckling med nudlar, lime och sweet chili

20 min | Enkelt

Kycklingwok med nudlar förknippas oftast med Asien - lite av en klassiker även i det svenska köket.

Ingredienser

Wokad kyckling och nudlar

2
rödlökar, skivade
4 dl
kinakål, strimlad
1
röd paprika, strimlad
2
morötter, skivade
1
broccolibukett
3
vitlöksklyftor, skivade
50 g
sockerärtor
3 msk
sweet chili
3 msk
soja
1 tsk
röd curry pasta
2 msk
sesamolja
1
lime
1 msk
sesamfrön
2 paket
äggnudlar
Thaibasilika eller koriander
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingwok med nudlar förknippas oftast med Asien - lite av en klassiker även i det svenska köket.

Så här gör du

Förbered nudlar och grönsaker.

Koka nudlarna mjuka i vatten under cirka 2 minuter. Kyl av med isvatten och sila av.

Dela upp broccolin. Kärna ur paprika och strimla den samt kålen. Skiva vitlöksklyftorna och morötterna. Skär kycklingen mer vid behov.

Skiva vitlöksklyftor och morötter. Skär rödlöken (undvik gul lök som substitut). Skär kycklingen eventuellt i mindre bitar om det behövs.

Woka grönsaker och kyckling.

Hetta upp en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt olja och woka kycklingen under 5 minuter (550 g kyckling till 4 portioner).

Tillsätt grönsakerna. Börja med broccoli och stek i cirka 2 minuter till. Vänd ner lök, paprika och kinakål. Pressa limejuice över. Avsluta med att tillsätta vitlök. Spara inte på olja, tillsätt mer om det behövs.

Avslutningsvis – sätt smak.

Tillsätt currypasta. Därefter soja, sweet chili och sesamolja. Stek ytterligare 1 minut och vänd ner nudlarna. Toppa kycklingen med sesamfrön och färska örter istället för salt och peppar. Salt och peppar gör sig inte rättvisa i det Thailändska köket.

För dig som tycker det är gott med extra smak och crunch.

Servera kycklingen med soja, inlagd ingefära och färsk skuren chili vid sidan av din kyckling-wok om du vill ha mer smak och gillar spicy. Det är heller aldrig fel att servera thailändsk mat med bitar av jordnötter eller cashewnötter på toppen för en extra crunch.

Smaklig måltid!

Tips!

Skala gärna färsk ingefära med en tesked istället för kniv. Skär gärna grönsaker och kyckling i små bitar så är de enkla att äta med pinnar. Fler recept asiatiska recept med kyckling hittar du här. 

För dig som tycker det är gott med extra smak och crunch, Servera kycklingen med soja, inlagd ingefära och färsk skuren chili vid sidan av din kyckling-wok om du vill ha mer smak och gillar spicy. Det är heller aldrig fel att servera thailändsk mat med bitar av jordnötter eller cashewnötter på toppen för en extra crunch.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!