Kryddmarinerade_kycklinglar_med_rostad paprika_kapris_citron
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddmarinerade Kycklinglår med rostad paprika, kapris och citron

30 min | Enkelt

Kryddmarinerade kycklinglår med ett enkelt
och gott tillbehör - rostad paprika, kapris och citron.

Ingredienser

500 g
grillad paprika, gärna röd och gul
1 dl
urkärnade oliver av god kvalitet
0.5 dl
kapris
1 st
citron, saft och skal
2 msk
persilja, strimlad
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kryddmarinerade kycklinglår med ett enkelt
och gott tillbehör - rostad paprika, kapris och citron.

Så här gör du

Grilla kycklinglåren i några minuter på varje sida. Lägg sedan över dem på indirekt värme och grilla i ca 20 min tills innertemperaturen är runt 82 grader vid benen.

Grilla själv paprika – eller varför inte ta en genväg och köpa färdiggrillad paprika som finns i handeln.

Skär färdiggrillad paprika i strimlor och lägg i skål. Hacka urkärnade oliver grovt och addera till paprikan. Tillsätt kapris, citronsaft och skal, olivolja, skuren persilja och salt och peppar.

Tips: Grilla gärna gårdagens bröd och doppa i den goda dressingen från paprikasalladen.

Tips!

Kycklinglår lämpar sig extra bra för grillen då de är en fetare styckningsdetalj på kycklingen. Eftersom de är fetare är det svårt att misslyckas med dem på grillen. Här finns fler grillrecept med bl a kycklinglåren.