Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås
Ingredienser
BBQ minutfilé
Potatisknyte
Pimientos de padron
Romescosås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeno och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen.
Så här gör du
Grilla minutfiléerna 3 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid 70 graders innertemp.
Potatisknyte
Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeno och avsluta med riven cheddarost. Gör 4 st paket av dessa och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca 30 minuter.
Piemientos de Padron
Lägg chilifrukterna på grillen i ca 3 minuter. Strö över flingsalt.
Romescosås
Fräs vitlök, chili, timjanskvistar och mandlar i olivolja i några minuter. Ta bort timjanskvistarna och häll allt i en mixerskål. Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål