Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.
Så här gör du
Tärna aubergine och salta. Låt saltet dra ur vätskan i ca 10 minuter.
Hetta upp en gryta med rapsolja.
Stek den strimlade kycklingen på medelvärme tillsammans med jalapeño, limeblad och citrongräs i 3-4 minuter. Fräs därefter aubergine och shitakesvamp.
Slå på kokosmjölk tillsammans med fisksås, farinsocker och limesaft och koka upp. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 15 minuter. Tillsätt broccolin när det återstår ca 4 minuters koktid.
Smaka av med eventuellt mer fisksås, socker och limesaft.
Servera med kokt jasminris.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål