Kycklingfilé i tomatsås med kapris och oliver
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig kycklingfilé i mustig sås och ugnsrostade tillbehör .
Så här gör du
Kyckling
Koka upp kycklingbuljong. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65 grader i innertemperatur, ca 15 minuter. Torka av och hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek tills kycklingen har en gyllenbrun stekyta och en innertemperatur på 70 grader.
Potatis
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatisen. Dela i mindre bitar om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Spetskål
Dela kålhuvudet i fyra ungefär lika stora båtar.
Ringla oljan över kålen så jämnt du kan. Använd gärna en pensel. Salta och peppra.
Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ställ in kål och potatisen tillsammans för att spara tid.
Tomatsås
Hetta upp olivolja och fräs vitlök & ansjovis.
Tillsätt kapris, oregano och timjan. Fräs i ca 1-2 minuter.
Tillsätt krossade tomater och svarta oliver och låt puttra i ca 20 minuter under lock på medelvärme.
Rosta mandlarna i torr panna.
Lägg i kycklingen i tomatsåsen och servera tillsammans med potatisen och spetskål toppad med rostade mandlar.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål