Vitlöksstekt-kycklingbröst-med-kantarellrisotto
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlöksstekt kycklingfilé med kantarellrisotto - toppad med basilika

25 min | Medelsvårt

Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.

Ingredienser

Timjan- och vitlöksstekt kycklingbröst

4
Ekologisk Kycklingbröstfilé
1
vitlök
6 kvistar
timjan

Svamprisotto

400 g
arborioris
1 liter
varm kycklingbuljong
250 g
kantareller
100 g
parmesanost, riven
2
schalottenlökar, finhackade
100 g
smör
1 kruka
basilika
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.

Så här gör du

Sätt ugnen på 90°. Hetta upp pannan och tillsätt olja och smör. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar.

Krossa timjan och vitlök. Bryn kycklingen i panna på bägge sidor med timjan och vitlök.

Ställ kycklingen i ugnen under cirka 20 till 30 minuter beroende på storlek. Använd stektermometer i den tjockare delen av bröstet.

När innertemperaturen är 70° så är kycklingen färdig.

Under tiden gör du risotton. Stek svampen gyllenbrun i smör och olja.

Finhacka löken och svetta den i en kastrull med olivolja.

Blanda ner riset med löken. Tillsätt buljongen så att det täcker riset.

Koka riset i cirka 15 till 18 minuter. Håll ständig uppsyn över risotton och fyll på med buljong.

Riset ska ha en tydlig kärna i mitten men inte dock för hård.

Avsluta med att röra ner smör, ost och svamp. Servera direkt – risotton ska vara krämig, inte stabbig!

Den får gärna flyta ut över tallriken. Toppa med färska basilikablad.

Smaklig måltid!

 

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!