Ugnsbakad-kycklingfilé-marinerad-i-citron-och-dragon-med-matvetesallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad kycklingfilé med dragonyoghurt och matvetesallad

40 min | Enkelt

Ugnsbakad kycklingfilé är både gott och enkelt - Servera gärna med en krämig yoghurtsås med dragon.

Ingredienser

Grönkålschips

100 g
grönkål
0.5 dl
olivolja
salt

Broccoli- och matvetesallad

2.5 dl
matvete
5 dl
grönsaksbuljong
250 g
broccoli
1
citron, skal och saft
2
tomater, tärnade
3 msk
gräslök, finhackad

Yoghurtsås av dragon

3 dl
mezeyoghurt
1 msk
dijonsenap
3 msk
dragon, finhackad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsbakad kycklingfilé är både gott och enkelt - Servera gärna med en krämig yoghurtsås med dragon.

Så här gör du

Grönkålschips
Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.

Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.

Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.

Ugnsbakad kycklingfilé
Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna på hög värme tills de fått en fin stekyta.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna bakas klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 70°.

Dragonyoghurt
Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.

Broccoli- och matvetesallad
Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.

Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!