Ugnsbakad kycklingfilé med dragonyoghurt och matvetesallad
Ingredienser
Grönkålschips
Broccoli- och matvetesallad
Yoghurtsås av dragon
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakad kycklingfilé är både gott och enkelt - Servera gärna med en krämig yoghurtsås med dragon.
Så här gör du
Grönkålschips
Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.
Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.
Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.
Ugnsbakad kycklingfilé
Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna på hög värme tills de fått en fin stekyta.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna bakas klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 70°.
Dragonyoghurt
Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.
Broccoli- och matvetesallad
Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.
Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål