Snabba Piroger med grillad salladskyckling
Ingredienser
Fyllning:
Pensling
Yoghurtsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd färdig salladskyckling till de här
enkla, läckra pirogerna med fräsch yoghurtsås.
Så här gör du
Piroger (ca 8 st)
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Kavla ut degen lite tunnare och sporra eller skär 8 bitar. Fördela fyllningen och osten på degbitarna- Fukta kanterna med lite vatten. Vik ihop till valfri form. Kläm ihop kanterna med en gaffel.
Pensla knytena med lätt uppvispat ägg, toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
Yoghurtsås
Skölj och skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet på citronerna.
Rör ihop yoghurten med tahini, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål