M15_Stekt_skivad_orter_citrron_oppen_lasagne_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Snabb kycklinglasagne med grönkål

30 min | Enkelt

Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron och örter. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

200 g
grönkål
1 dl
mandlar, skalade och rostade
1 klyfta
vitlök
250 g
ricottaost
3 dl
parmesanost, riven
300 g
färska lasagneplattor
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron och örter. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen.

Skölj i kallt vatten och krama ur.

Stek resterande grönkål i smör-& rapsolja.

Mixa den kokta kålen, mandlar och vitlök.

Tillsätt ricotta, 1½ dl riven ost. Salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.

Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.

Vid uppläggning: Varva lasagneplattor med pesto och kyckling direkt på tallrikar. Toppa med grönkål, riven ost och lite citronzest.

Servera gärna lasagnen tillsammans med en god morotssallad.

Om Vitlök, Citron & Örter, Stekt & Skivad kyckling

Innehåll:
Kycklingbröstfilé, potatisstärkelse, salt, vitlök, lök, svartpeppar, mejram, timjan, chilipeppar, persilja, cayennepeppar, citronskal, kryddextrakt (paprika, gurkmeja), socker, glukossirap (majs), stabiliseringsmedel (E450, E451), surhetsreglerande medel (E301, E327, E330), konserveringsmedel (E262, E270), antioxidationsmedel (E325), arom.