Nyttig och läcker Jambalaya
Ingredienser
Jambalaya
Garnering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Jambalaya - den läckra, festliga och kreolska rätten från New Orleans. Riset har bytts ut mot matvete för en nyttigare - men lika god - variant.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten. När vattnet kokar lägger du i sockerärtorna. Räkna till 10.
Ta upp sockerärtorna och skölj genast av med kallt vatten. När sockerärtorna svalnat av lägger du dem i en påse i frysen.
Nu har du lätt förvällda sockerärtor.
Dela den butiksgrillade kycklingen och skär i mindre bitar – gärna helt benfria.
Hacka löken och pressa en vitlöksklyfta. Fräs tillsammans i smör, i en kastrull.
Tillsätt matvete och en anpassad mängd buljong. Låt koka samman enligt matvetesförpackningen.
Under tiden skivar du chorizon till slantar. Stek slantarna.
Blanda nu matvetet med kyckling, chorizo, räkor, sockerärtor och ruccolasallad. Toppa med en röd pepparfrukt.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål