Nyttigt-och-läcker-Jambalaya
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Nyttig och läcker Jambalaya

20 min | Enkelt

Jambalaya - den läckra, festliga och kreolska rätten från New Orleans. Riset har bytts ut mot matvete för en nyttigare - men lika god - variant.

Ingredienser

Jambalaya

1
Kronfågel grillad kyckling
1
gul lök, hackad
1
vitlöksklyfta, pressad
4 portioner
matvete
lite
buljong till kokning
2 tsk
sambal oelek
2
chorizokorvar
100 g
räkor, skalade
125 g
sockerärtor, förvällda
2 dl
ruccolasallad

Garnering

4
röd pepparfrukt
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Jambalaya - den läckra, festliga och kreolska rätten från New Orleans. Riset har bytts ut mot matvete för en nyttigare - men lika god - variant.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten. När vattnet kokar lägger du i sockerärtorna. Räkna till 10.

Ta upp sockerärtorna och skölj genast av med kallt vatten. När sockerärtorna svalnat av lägger du dem i en påse i frysen.

Nu har du lätt förvällda sockerärtor.

Dela den butiksgrillade kycklingen och skär i mindre bitar – gärna helt benfria.

Hacka löken och pressa en vitlöksklyfta. Fräs tillsammans i smör, i en kastrull.

Tillsätt matvete och en anpassad mängd buljong. Låt koka samman enligt matvetesförpackningen.

Under tiden skivar du chorizon till slantar. Stek slantarna.

Blanda nu matvetet med kyckling, chorizo, räkor, sockerärtor och ruccolasallad. Toppa med en röd pepparfrukt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!