Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm
Ingredienser
Dillkräm
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.
Så här gör du
Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.
Lyft ur kycklingen.
Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.
Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.
Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål