Klassisk kycklinggryta med svamp och morötter
Ingredienser
Klassisk kycklinggryta
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grytan är lagad på kycklinglårfilé i klassisk tappning, med morötter och svamp som huvudingrediens. Enkel kryddning gör att rätten passar de flesta smaklökar.
Så här gör du
Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med cirka 1 dl vatten så att du får en sky.
Bryn grönsaker och svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör. Lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i cirka 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas.
Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.
Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt potatis eller ris.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål