kycklingschnitzel med tahinisås
Ingredienser
Kycklingschnitzel
panering
Tahinisås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Underbart krispig kycklingschnitzel med en len tahinisås. Stek eller fritera, oavsett kommer barnen älska denna rätt!
Så här gör du
Dela filéerna i tunna skivor. Skala och riv vitlöken i en skål. tillsätt olivoljan och de övriga ingredienserna. Marinera i 15 min
Vispa upp äggen i en skål samt mjöl och panko i separata skålar. Dubbelpanera först i mjöl därefter ägg och avsluta med panko. Upprepa sen med ägg och panko. Hetta upp oljan i en bred panna och stek frasig i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Tahinisås
Blanda alla ingredienser och mixa till en slät sås.
Servera gärna med sötpotatispommes och en god tomatsallad!
Tips: Blir det schnitzlar över är det perfekt till lunchmackan dagen efter!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål