Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål
Ingredienser
Bankad kycklingfilé
Brysselkål
Morotssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé och brysselkål med mycket smak. Enkel lättlagad
kyckling i ugn. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Minutfiléer och brysselkål
Sätt ugnen på 180 grader.
Stek minutfiléerna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen.
Marinad
Hetta upp en panna och rosta torrkryddorna, tillsätt sedan olja, honung och ingefära till en marinad. Värm i ca 1 minut.
Brysselkål och kyckling
Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform tillsammans med chilin. Ringla över hälften av marinaden och blanda väl. Toppa med minutfiléerna och häll över resterande marinad. Stek i ugnen ca 20 minuter tills kålen fått fin färg och filéerna har en innertemperatur på 70 grader, ca 15 minuter. Bryt blåmögelosten i bitar och fördela.
Förbered sallad
Lägg ner alla ingredienser i en stor skål och ringla olivolja och citronjuice över. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet tills redo att serveras.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål