Kycklingprinskorv med sötpotatishummus
30 min | Enkelt
Ingredienser
kycklingprinskorvar
400 g
kycklingprinskorvar, klippta enligt bild
2 msk
smör
2 tsk
cayennepeppar
sötpotatishummus
1 st
sötpotatis
1 pkt
kokta kikärtor, sköljda
0.5 st
citron, saften
2 tsk
spiskummen
0.5 tsk
kanel, malen
1 st
vitlök, riven eller pressad
2 msk
olivolja
salt och peppar efter smak
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Cayennestekta kycklingprinskorvar samsas här med en smakrik hummus på sötpotatis
Så här gör du
Kycklingprinskorv
Hetta upp smöret och tillsätt cayennepeppar. När smöret slutat fräsa lägg i korvarna och sänk till medeltemperatur
Sötpotatishummus
Värm ugnen till 200 grader. Gnid in sötpotatisen med skal på i olivolja. Slå in i aliminiumfolie. baka i ugnen tills den är mjuk rakt igenom. Lägg resten av ingredienserna i en bunke och stavmixa klart till önskad konsistens.
Rippla gärna lite olivolja på hummusen
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål