Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter
30 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
500 g
potatis, grovt tärnad
250 g
morot, grovt tärnad
250 g
palsternacka, skalad och slantad
50 g
grönkål, skuren i bitar
1 st
gul lök, hackad
2 klyftor
vitlök, hackade
2 msk
tomatpuré
olja till stekning
1.5 liter
vatten
3 tärningar
kycklingbuljong
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Värmande soppa med rotfrukter. Laga på de grönsaker du har hemma i kylen.
Så här gör du
Fräs kycklingfärsen några minuter i olja på medelhög värme. Salta färsen. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs i ca 2 minuter innan rotfrukterna vänds ner och får lite färg
Slå sedan på vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Sjud tills potatisen och rotfrukterna har mjuknat, och tillsätt grönkålen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål