Kycklingpiroger med tomat och basilika
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Superenkla och goda piroger eller calzone med kyckling. Använd gärna rester från gårdagens kyckling som i fyllningen.
Så här gör du
Rulla ut pizzadegen och skär 4 st lika stora fyrkanter. Lägg på tomatsåsen på varje fyrkant och toppa med kyckling, soltorkade tomater, strimlad basilika och slutligen ost. Pensla kanterna runt varje fyrkant med uppvispat ägg.
Vik ihop till trekanter. Värm ugnen till 225grader och lägg upp pirogerna på en ugnsvarm plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med det som är kvar av ägget. Baka klart i ca 10-12 minuter.
Perfekt som picnicmat. Tips: Använd gärna rester från gårdagens kyckling i pirogerna.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål