Kycklingpanna
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpanna med romescosås

60 min | Enkelt

Lyxa till vardagsmatten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.

Ingredienser

4
chorizokorvar
1 stor
gul paprika
1 stor
rödlök
2
förkokta majskolvar
0.5 dl
olivolja
2 msk
tacomix
1 tsk
salt och nymald svartpeppar
0.5 kruka
koriander (eller basilika)
1 påse
nachochips

Romescosås

1 skiva
dagsgammalt vitt bröd
1 burk
strimlad grillad paprika
1
vitlöksklyfta
1 dl
sötmandel
3 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
rökt spanskt paprikapulver
0.5 tsk
salt och nymald svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lyxa till vardagsmatten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.

Så här gör du

Romescosås:

Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en fem minuter.

Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås.

Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.

Kycklingpanna:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen.

Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar och häll över och blanda om.

Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt.

Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter.

Vänd om en gång. Toppa med koriander och nachochips vid servering. Servera med romescosåsen.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!