Julköttbullar av kycklingfärs med rödbetssallad
Ingredienser
Julköttbullar av kycklingfärs
Rödbetssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och julen går hand i hand - och kycklingen gör det hela lite godare, lite nyttigare. Kryddpepparn ger köttbullarna den där härligt juliga smaken som man längtar till år efter år.
Så här gör du
Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk, kyl sedan av.
Blanda färsen med lök, salt och kryddpeppar. Tillsätt ägg, senap och ströbröd. Gör ett smaktest genom att steka en bit färs och smaka av.
Sätt ugnen på 120°.
Forma julfärssmeten till bollar och bryn i panna.
Stek färdigt i ugnen under 10 minuter. Julköttbullarna måste bli genomstekta.
Tärna rödbetorna och äpplet. Blanda ihop med de andra ingredienserna för rödbetssalladen.
Smaka av med salt och peppar.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål