Gryta-på-kycklinglårfilé-med-tomat,-bönor-och-vitlök
(18 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gryta på kycklinglårfilé med tomat, bönor och vitlök

25 min | Enkelt

En varm kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé slår aldrig fel. Bönor, tomat och vitlök färgar grytan både till ett vackert utseende och en underbar smak.

Ingredienser

Kycklinggryta

2
gula lökar, finhackade
4
vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
kycklingbuljong
2 msk
tomatpuré
2 burkar
krossade tomater
1 burk
stora vita eller svarta bönor
0.5 tsk
timjan
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En varm kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé slår aldrig fel. Bönor, tomat och vitlök färgar grytan både till ett vackert utseende och en underbar smak.

Så här gör du

Finhacka löken och vitlöken. Bryn kycklinglårfilén i en stekpanna. Tillsätt vitlök och lök. Bryn i ca 1 minut.

Tillsätt tomatpurén och bryn i ytterligare 1 minut.

Häll över allt i en gryta. Tillsätt buljong, krossade tomater och en halv tesked timjan.

Låt koka i ca 15 minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna. Koka upp och servera med ris eller pasta.

Lägg upp och servera.

Smaklig måltid!

Serveringstips

Serveringstips

Grytan kan serveras med ris, men du kan lika gärna servera den med kokt potatis eller potatismos. Potatismos kan man smaksätta med kryddor som t ex timjan eller låta lite vitlök koka med och mosa innan servering.

Här hittar du ett grundrecept med potatismos som du lätt kan variera, eller så kan du variera olika ingredienser. Koka t ex lite rotselleri, alternativt tillsätt gröna ärtor till potatisen och skapa olika smaker att servera till din kycklinggryta.

Om Kycklingfärs

Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.

Kronfågels ekologiska kyckling är född, uppväxt och slaktad i Sverige.

Ingredienser

500 gram Kycklingfärs av 100% kycklingkött

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!