Halloween_1_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Blåbärsmarinerad Kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm

90 min | Medelsvårt

Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
 

Ingredienser

Blåbärsmarinerad lårfilé

2 st
schalottenlök, finhackad
3 msk
smör
200 g
blåbär, frysta
1 dl
vatten
2 msk
kycklingfond, flytande

Päronchips

2 st
päron, stora

Getostcrème

200 g
getost
0.5 dl
crème fraiche

Garnering

0.5 kruka
gräslök, finskuren
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
 

Så här gör du

Päronchips
Börja med päronen. Sätt ugnen på 100 grader. Tvätta päronen och skiva tunt med mandolin eller osthyvel.

Lägg päronskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugn i ca 1 timme

Blåbärsmarinerad strimlad Lårfilé
Skala och finhacka lök. Hetta upp smör och rör ner lök och blåbär. Låt fräsa ca 2 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min. Mixa slät.

Sätt ugnen på 175 grader. Marinera strimlad Lårfilé. Lägg i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och baka i ugn ca 20-30 minuter eller till 70 grader innertemperatur.

Getostcrème
Mixa getost och crème fraiche till en jämn kräm i matberedare.

Lägg getostcrèmen på det torkade päronet. Toppa med blåbärskycklingen och avsluta med finskuren gräslök

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!