Ugnsbakad-hel-kyckling-med-linser,-svamp-och-Västerbotten-creme
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad hel kyckling med linser, svamp och Västerbottensost-creme

80 min | Enkelt

Här har du vår goda, klassiska Gårdskyckling - en hel kyckling som ser imponerande ut vid matbordet. De franska Puylinserna växer på vulkanisk mark vilken ger dem en speciell färg och smak.

Ingredienser

salt och peppar

Lins- och svampsallad

200 g
Puylinser
0.5 liter
kycklingbuljong
500 g
svamp
2
schalottenlökar
50 g
bladpersilja
50 g
smör, rumstempererat
1 dl
vinäger

Västerbottensost-creme

100 g
Västerbottensost, finriven
2 dl
Kesella
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Här har du vår goda, klassiska Gårdskyckling - en hel kyckling som ser imponerande ut vid matbordet. De franska Puylinserna växer på vulkanisk mark vilken ger dem en speciell färg och smak.

Så här gör du

Gnid in kycklingen rejält med salt och peppar. Välj gärna någon mer krydda som du tycker om.

Sätt ugnen på 175° (150° varmluft). När ugnen hettats upp sätter du i kycklingen i cirka 70 minuter för bästa resultat.

Kycklingen är klar då innertemperaturen uppnår 82° intill lårbenet.

Under tiden kokar du linserna mjuka i buljongen. Låt linserna svalna något och häll av 1/3 av vätskan.

Finhacka schalottenlök och persilja. Stek svampen i smör eller olja. Avsluta med löken och persiljan.

Blanda svampen med linserna, rör i smöret och smaka av med vinäger, salt och peppar.

Ta fram kesellan och blanda ihop med finriven Västerbottensost. Smaka av med lite salt och peppar.

Vänta på att kycklingen är klar.

Servera och njut.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!