Kycklingpinnar_grund_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tacos med kycklingpinnar och picklad rödkål

30 min | Enkelt

Välj kycklingpinnar till fredagstacosen. Servera med majo & picklad rödkål.

Ingredienser

Kycklingpinnar

12 st
kycklingpinnar
smör/olja till stekning
12 st
små tortillabröd

Picklad rödkål

200 g
rödkål, strimlad
1 dl
ättika
1 dl
socker
2 dl
vatten
1 st
chili, delad i mitten
salt

Kumminmajonnäs

2 dl
majonnäs
1 tsk
sambal oelek
1 tsk
mald kummin
1 tsk
limesaft

Tillbehör

50 g
machésallad
1 kruka
mynta
1 knippe
salladslök, skuren
2 st
lime, i klyftor

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Välj kycklingpinnar till fredagstacosen. Servera med majo & picklad rödkål.

Så här gör du

Stek kycklingpinnarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Vispa ihop ättika, socker och vatten till en pickleslag och koka upp. Strimla rödkålen. Salta lätt och slå sedan över pickleslagen när den svalnat lite.

Vispa ihop ingredienserna till majonnäsen.

Stek tortillabröden snabbt på hög värme och toppa dem med machésallad, picklad rödkål, kycklingpinnar och kumminmajonnäs. Avsluta med mynta och skuren salladslök. Pressa gärna över några limeklyftor.