Smördegspizza med kyckling och getost, rödlöksmarmelad och valnötter
Ingredienser
smördegspizza med kyckling
Rödlöksmarmelad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ljuvligt krispig smördegspizza med kyckling, getost och rödlöksmarmelad. Lika god varm som kall. Perfekt picknickmat.
Så här gör du
Rödlöksmarmelad
Skiva rödlökarna och fräs i stekpanna med smör i ca 2 min. Tillsätt därefter övriga ingredienser och låt koka ihop i 5-6 minuter eller tills löken får en marmeladliknande konsistens.
Smördegspizza
Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Skär 4 st rektanglar. Tillsätt crème fraiche och bred ut jämnt. Riv därefter över citronskal.
Smula getosten över smördegen och tillsätt rödlöksmarmelad. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Toppa med BBQ stekt och tärnad kyckling när det är ca 10 minuter kvar.
Ta ut pizzan och toppa med ruccola, rostade valnötter och ringla över honung och nymald svartpeppar.
Pizzan är god även kall så den passar perfekt till picknicken.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål