BBQ_stekt_tarnad_picknic_1000x1000px
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Smördegspizza med kyckling och getost, rödlöksmarmelad och valnötter

45 min | Enkelt

Ljuvligt krispig smördegspizza med kyckling, getost och rödlöksmarmelad. Lika god varm som kall. Perfekt picknickmat. 

Ingredienser

smördegspizza med kyckling

1 rulle
smördeg
2 dl
créme fraiche
1 st
citron, skalet
200 g
getost
50 g
ruccola
50 g
valnötter, rostade
olivolja
flytande honung

Rödlöksmarmelad

2 st
rödlök, skivade
smör till stekning
2 msk
farinsocker
2 msk
rödvinsvinäger
2 msk
honung
2 st
timjanskvist
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ljuvligt krispig smördegspizza med kyckling, getost och rödlöksmarmelad. Lika god varm som kall. Perfekt picknickmat. 

Så här gör du

Rödlöksmarmelad

Skiva rödlökarna och fräs i stekpanna med smör i ca 2 min. Tillsätt därefter övriga ingredienser och låt koka ihop i 5-6 minuter eller tills löken får en marmeladliknande konsistens.

Smördegspizza

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Skär 4 st rektanglar. Tillsätt crème fraiche och bred ut jämnt. Riv därefter över citronskal.

Smula getosten över smördegen och tillsätt rödlöksmarmelad. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Toppa med BBQ stekt och tärnad kyckling när det är ca 10 minuter kvar.

Ta ut pizzan och toppa med ruccola, rostade valnötter och ringla över honung och nymald svartpeppar.

Pizzan är god även kall så den passar perfekt till picknicken.