Pankofriterad kyckling med caesarsallad
Ingredienser
pankofriterad kyckling
Caesardressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Underbart krispig kyckling på gemsalladsblad och caesardressing Lyxigt till minglet.
Så här gör du
Friterad kyckling
Strimla kycklingen och dubbelpanera med mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Fritera i fritös eller kastrull med frityrolja värmd till 170 grader i 4-5 minuter.
Caesardressing
Ta fram en mixerkanna och tillsätt ägg, riven vitlök, dijonsenap, sardeller, citronsaft och slutligen rapsolja. Mixa från botten med en stavmixer i ungefär 1 minut tills allt tjocknat till en tjock dressing. Riv därefter parmesan och blanda i dressingen.
Servera den friterade kycklingen på gemsalladsblad och toppa med caesardressing.
Tips: För extra färg och smak pimpa med picklad rödlök.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål