Grillade kycklingspett med sesam, chili och lime
30 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
blötlagda bambuspett
2 st
lime, saft och skal
2 msk
japansk soja
0.5 msk
sesamolja
3 st
salladslök, tunt skivad
1 st
chili, tunt skivad
2 msk
rostade sesamfrön
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smaken av sesamolja, soja och lime är grunden för dessa goda kycklingspett. Perfekt som buffémat.
Så här gör du
Skär kycklingen i 3×3 cm stora tärningar och trä på blötlagda grillspett. Blanda soja, sesamolja, skuren chili, skivad salladslök och rostade sesamfrön i en skål.
Grilla eller stek kycklingspetten 3 min på varje sida tills kärntemperaturen når 70 grader. Pensla spetten rikligt med sesamblandningen. Gott att servera med kimchi.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål