Kycklingwienerkorv med en fräsch och nyttig sallad
30 min |
Ingredienser
4
Kycklingwienerkorvar
2
lagerblad
0.5
gul lök, skivad
Fräsch sallad
4
potatisar
4
gulbetor
4
salladslökar, skivade
4
rädisor, klyftade
0.5 dl
olivolja
3 msk
äppelcidervinäger
2 askar
kryddkrasse
1 ask
spenat
Västerbottenkräm
200 g
Kesella
100 g
riven Västerbottenost
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den här smakrika och fräscha salladen passar perfekt att servera till kycklingwienerkorvar. Krämen på Västerbottenost knyter ihop säcken.
Så här gör du
Korv: Koka upp vatten med lagerblad och ½ skivad lök. Lägg i korven och stäng av värmen.
Västerbottenostkräm: Riv Västerbottenost och blanda med Kesella. Smaka av salt och peppar.
Fräsch sallad: Koka potatis och betor mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och skär ner i mindre bitar. Blanda ner salt, peppar, vinäger, olja, salladslök och rädisor. Toppa salladen med krasse.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål