Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs
Ingredienser
Kyckling
Rostat majs
Chipotlemajonnäs
Övriga tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta fredagsmyset till oanade höjder med festliga kycklingtacos. Tacos med en perfekt smakkombination av söt majs, syrlig rödlök och rökig chipotlemajonnäs.
Så här gör du
Ta bort skinnet från kycklinglårfilén och strimla det fint. Stek skinnet knaprigt i en stekpanna med olja och låt svalna på hushållspapper.
Strimla kycklinglårfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.
Rör samman majonnäs av bra kvalitet med chipotlepasta. Smaka av med salt.
Smula fetaost eller salladsost.
Värm tortillabröden och lägg på kyckling, rostat majs, chipotlemajonnäs och smulad ost.
Toppa med knaprigt kycklingskinn och färsk koriander.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål