KycklingSteak-på-rostat-levainbröd
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak på rostat levainbröd med svamp och vitlökscrème

35 min | Enkelt

Rostat levainbröd, kyckling, svamp och vitlökscrème. Ett recept som blandar det kontinentala med det svenska.

Ingredienser

KycklingSteak

600 g
KycklingSteak
4
stora skivor levainbröd
50 g
smör till stekning
1 msk
olivolja
salt och peppar

Säsongens svamp

250 g
blandade svampar i säsong
2
schalottenlökar, finhackade
2 msk
bladpersilja, finskuren
4 st
salladslökar, tunt skivade
50 g
smör
salt och peppar

Rostad vitlökscrème

1 dl
crème fraiche
1 dl
färskost
4 st
vitlöksklyftor, skivade
2 msk
olivolja
0.5 msk
citronjuice
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rostat levainbröd, kyckling, svamp och vitlökscrème. Ett recept som blandar det kontinentala med det svenska.

Så här gör du

KycklingSteak

Salta och peppra kycklingsteaken. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingsteaken med skinnsidan ner i pannan i ca 5 min och vänd därefter och stek ca ytterligare 5 min. Den är klar när innertemperaturen är 70 grader. Skär kycklingsteaken i tunna skivor.

 

 

Stekt svamp

Ansa och skär svamparna i mindre bitar. Bryn svampen i smör i en panna i några minuter. Efter några minuter tillsätts finhackad schalottenlök. Salta och peppra och fräs ytterligare några minuter. Avsluta med att vända ner fint skivad salladslök och skuren persilja.

Rostad vitlökscrème

Skiva vitlöksklyftor och fräs dessa i olivolja i en kastrull eller panna på medelvärme i ca 5 minuter. Var noga med att vitlöken ej bränns. Den ska vara gyllenbrun. Salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche och färskost och den rostade vitlöken. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Stek levainbrödskivorna i olivolja. Bred därefter på ett lager med rostad vitlökscrème. Toppa med svampen och avsluta med den skivade kycklingsteaken.

Servera med en god sallad.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!