VSS_Steak_med_pot_stomp_svamp_timjan_citron_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak med gräddkokt svamp och potatisstomp

60 min | Enkelt

Testa vår goda kycklingsteak med smak av timjan, svamp och citron tillsammans med gräddkokta champinjoner.

Ingredienser

KycklingSteak

Gräddkokta champinjoner

600 g
champinjoner, skivade
50 g
smör
1 msk
olja
2.5 dl
grädde
1 msk
soja
salt och peppar

Potatisstomp med spenat

800 g
potatis, mjölig sort
1 st
rödlök, finhackad
100 g
babyspenat
1 st
citron, rivet skal
1 dl
crème fraiche
50 g
smör, rumstempererat
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Testa vår goda kycklingsteak med smak av timjan, svamp och citron tillsammans med gräddkokta champinjoner.

Så här gör du

Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen mjuk.

Skiva champinjonerna och bryn i smör och olja. Salta för att dra ur vätskan. Slå på grädden och koka ihop. Tillsätt lite soja och smaka av med salt och peppar.

När potatisen är klar, häll av vattnet och låt ånga av. Mosa sedan potatisen med en gaffel direkt i kastrullen.

Tillsätt hackad rödlök, spenat, citronskal, crème fraîche och slutligen smöret. Rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.

KycklingSteak med smak av timjan, svamp och citron

Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt på medelvärme med smör ca 5 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd och stek ytterligare några minuter.

Ställ in i ugnen och stek färdigt i 150 c. Kycklingen är klar när innertemperaturen är +70°C.

Om KycklingSteak Timjan, Svamp & Citron

Kryddmarinerad KycklingSteak med timjan, svamp och citron från Kronfågel är en urbenad kycklingklubba med skinn. En rejäl bit kyckling, stektålig, saftig och smakrik. KycklingSteak passar utmärkt till att steka eller grilla. Servera gärna med en krämig örtsås, potatisklyftor och tillbehör som cole slaw, nachos eller bönsallad.

Kronfågels kyckling född uppväxt slaktad i Sverige.