Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök, ingefära samt vitlök och fräs tills de är mjuka.
Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Häll i limesaft och skal samt kycklingfond. Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Tänk på att inte koka haricots verts för länge – de är godast med lite tuggmotstånd.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål