Kycklingsliders med dillmajonnäs och Västerbottensost
Ingredienser
kycklingslider
Dillmajonnäs
Topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Små goda kycklingsliders med Västerbottensost som passar fint på buffébordet. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingslider, Minikycklingburgare
Blanda Kycklingfärs med salt. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en smet. Forma 16 små burgare.
Majonnäs
Rör ihop majonnäs och gräddfil. Tillsätt dill. Krydda med citron, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Tillaga kycklingburgare
Grilla eller stek burgarna ca 2-3 min tills innertemperaturen är 70 grader. Använd ugnstermometer! Vänd dem och lägg en ostskiva på varje burgare och låt smälta. Strö över chiliflakes.
Servering
Grilla eller stek bröden och lägg ihop med chilimajonnäs, burgarna, salladsblad och gräslök emellan.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål