Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken.
Skala och skär sötpotatisen i bita – strimla lårfilén.
Koka upp grytan tills all sås är borta. Lägg ner potatisen och haricotsvertsen i en matberedare tillsammans med créme fraiche och mixa till en puré. Blanda sedan ner ägg och smaka av med salt. Dela kycklingen med händerna.
Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på kycklingen och grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål