FTB_2557_Larfile_teriyaki_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglårfilé Teriyaki med ris och sallad på sojabönor

30 min | Enkelt

Japansk klassiker med kycklinglårfilé. Älskad av alla!</span

Ingredienser

Kycklinglårfilé

1 st
röd chili, tunt skivad
6 cm
purjolök, strimlad
2 msk
sesamfrön

Teriyakisås

0.5 dl
japansk soja
0.5 dl
mirin
0.5 dl
vatten
2 msk
risvinäger
1 msk
riven ingefära
1 st
vitlöksklyfta, riven
1.5 tsk
majsstärkelse

sojabönor

200 g
sojabönor frysta, tinade
50 g
böngroddar
2 msk
kimchi

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Japansk klassiker med kycklinglårfilé. Älskad av alla!</span

Så här gör du

Teriyakisås

Vispa ihop ingredienserna till teriyakisåsen i en skål.

Kyckling

Stek de tinade kycklinglårfiléerna i olja ca 3 minuter på varje sida på hög värme. Slå på teriyakisåsen på kycklingen och koka ihop. Sänk temperaturen och låt sjuda i 3-4 minuter på svag värme. Kycklingen ska bli fint glacerad av teriyakisåsen. Avsluta med att strö över sesamfrön, strimlad purjolök och chili.

Tina sojabönorna och blanda med böngroddar och kimchi tillsammans med böngroddar.

Servera kycklingen med sojabönsalladen och nykokt ris.