Sesambakade Små & fina Minutfiléer med asiatisk sallad
Ingredienser
Asiatisk sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Här har vi snabbmarinerat de små och fina minutfiléerna i soja och sesamolja, och sedan strösslat över sesamfrön innan kycklingen tillagar sig själv i ugnen. Då får då gott om tid att göra en krispig asiatisk sallad med gurka, rättika, chili och lime.
Så här gör du
Kycklingen
Salta och peppra filéerna och lägg dem på en oljad ugnsplåt. Blanda soja med sesamolja och pensla på marinaden på filéerna.
Strö över med sesamfrön. Baka filéerna på 150 grader i ugnen tills de är klara och har en innertemperatur på 70 grader.
Asiatisk sallad
Blanda en dressing med sweet chilisås och lime. Vänd i rättika, chili och gurka. Toppa salladen med koriander och salladslök.
Servera salladen och kycklingen på en tallrik tillsammans med kokt ris.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Finputsade innerfiléer.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål