Kryddmarinerade_kycklingben med_bulgursallad_curryremoulad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddmarinerade Kycklingben med bulgursallad och curryremoulad

45 min | Enkelt

Kycklingben är en riktig favorit.
Servera med en primörsallad på betor och späda morötter.

Ingredienser

Kryddmarinerade kycklingben

primör och bulgursallad

2 dl
bulgur
4 st
kokta betor, gärna gul och polkabetor
4 st
späda morötter
3 msk
granatäppelkärnor
1 st
rödlök
2 msk
citronsaft
3 msk
olivolja
salt och peppar

Curryremoulad

1 st
rött äpple, fintärnat eller rivet
2 tsk
currypulver
olja till stekning
2.5 dl
majonnäs
1 dl
pickles, hackade
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingben är en riktig favorit.
Servera med en primörsallad på betor och späda morötter.

Så här gör du

Grilla kycklingbenen över indirekt värme i ca 15-20 minuter tills innertemperaturen vid benet är 82 grader.

Koka bulgur i 6-7 minuter i rikligt med vatten. Sila av och skölj med kallvatten så bulgurgrynen svalnar. Låt vattnet rinna av ordentligt. Koka betorna, kyl ner och skala. Skär i fina klyftor. Skala och koka morötterna i ca 3-4 minuter. Kyl ner och skiva i slantar. Finhacka en rödlök. Blanda allt i en bunke och tillsätt granatäppelkärnor. Smaka av med pressad citron, olivolja och salt och peppar.

Tärna eller riv ett äpple och fräs tillsammans med currypulver i matolja på medelvärme i några minuter. När det svalnat, blanda då ihop äpple & curryfräset med majonnäs och hackade pickles. Smaka av med salt.

Tillagning av kryddmarinerade kycklingben

Tillaga kycklingen i 200-225 c i ca 25 min 200°C varmluft (225°C vanlig ugn) i ca 25 min.

För bästa resultat

Kycklingen är saftig och god när innertemperaturen är +82°C.

 

Tips på fler liknande recept på grillmarinader för kyckling – med rub, glaze och grillmarinad:

Recept på marinader, glaze och rub som innehåller ingredienser som färsk vitlök, apelsinjuice, ingefära m.m.

Klicka för recept på cajun rub, glaze med vitlök och grillmarinad med chipotle

 

Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Klicka för recept på apelsin och chipotle glaze, enkel grillmarinad till kycklinglår

 

Honungsmarinaden ger den där underbara sötman som passar så väl med kyckling.

Klicka för recept på kycklingben, marinad med honung

 

Marinaden med färska örter och citron ger kycklingen en härligt fräsch smak.

Klicka för recept på grillmarinad med vitlök till hel kyckling

 

Hantering

När du lagar kyckling krävs det att du håller en god hygien. Var noga med att tvätta händerna före och efter tillagning samt håll köksredskap rena. Tänk på att hålla rå kyckling separerat från andra råvaror. Kyckling ska alltid vara väl genomstekt, kokt eller grillad vilket den är då köttsaften är klar utan rosa inslag. Ät aldrig rå kyckling.

Vid allergi

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Ingredienser

Kycklingben 89%, vatten, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), modifierad potatisstärkelse.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

 

Näringsvärde Per 100 g

Energi – 600 kJ / 150 kcal

Fett – 8,5 g, varav mättat fett 2,6 g

Kolhydrat <0,5 g, varav sockerarter <0,5 g

Fiber 1,5 g

Protein 17 g

Salt 1,0 g